Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

2 Milyon Tavuğu Kafeslerden Kurtardı

2 Milyon Tavuğu Kafeslerden Kurtaran Barilla’ya Bir Kez Daha “İyi Yumurta Ödülü” Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu aland...

2 Milyon Tavuğu Kafeslerden Kurtaran Barilla’ya Bir Kez Daha “İyi Yumurta Ödülü”

Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu alanda çok önemli çalışmalar yapan, dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, Avrupa çapında doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlere verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü ikinci kez kazandı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı

Tüm dünyada yumurtalı makarna serileri olan Emiliane ve La Collezione ile büyük beğeni toplayan dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlerin değerlendirildiği, CIWF (Compassion in World Farming / Dünya Çiftçiliği İçin Duyarlılık) tarafından verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü art arda ikinci kez kazanmayı başardı.
Barilla, her yıl sadece makarnalar için değil bisküvi gibi yumurtalı diğer gıdalar için milyonlarca yumurta kullanıyor. Barilla’nın bu kullanımdaki birincil prensibi ise tavuk çiftliklerinde kafeslerde ya da geleneksel yöntemlerle tel kafesler içinde yetiştirilen tavukların yumurtalarını değil doğal ortamlarında serbest dolaşan tavukların yumurtalarını kullanmak.
2011 yılında Mulino Blanco ve Pavesi markalarıyla ödülü kazanan Barilla bu yıl da Emiliane ve La Collezione markaları ile ödülün sahibi oldu. Ancak bu başarının altında tam anlamıyla sürdürülebilirliğe adanmış bir üretim tarzı yatıyor. Barilla’nın farklı vizyonuyla geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı.

Dünyanın en itibarlı tarım, gıda ve çiftlik hayvanları haklarını savunan kuruluşlarından olan İngiltere merkezli CIWF, 1967 yılında kurulmuş ve yumurta dâhil olmak üzere tüm çiftlik hayvanlarından elde edilen gıda ürünlerinin doğal ortamlarından elde edilmesi için uğraş veren ve bu hayvanlara üretim adına eziyet çektirilmesini önlemeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu.

Önizle

Hiç yorum yok