Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Daha yeşil ve sağlıklı bir dünya için

Samsung’un Çevre Duyarlılığıyla Ürettiği Enerji Tasarruflu Beyaz Eşyalar Sadece Tüketicilerin Bütçelerini Rahatlatmıyor, Ekolojik Çevreye ve...

Samsung’un Çevre Duyarlılığıyla Ürettiği Enerji Tasarruflu Beyaz Eşyalar Sadece Tüketicilerin Bütçelerini Rahatlatmıyor, Ekolojik Çevreye ve Doğal Kaynakların Korunmasına da Hizmet Ediyor

Geleceğe yönelik teknolojik çalışmalarını çevreye duyarlı bakış açısıyla geliştiren tüketici elektroniği ve elektrikli ev aletlerinin lider ismi Samsung Electronics, daha yeşil ve sağlıklı bir dünya için tüketicilere çevre dostu ürünler sunmaya devam ediyor.

Çevre bilinciyle geliştirdiği ürünlerle doğal kaynakları koruyan Samsung, bu sayede çevrenin ve kişisel yaşamın korunmasına yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Samsung’un smart teknolojiyle çevre dostu ürünler geliştirdiğini belirten Samsung Electronics, Tüketici Electroniği Direktörü Lemi Paksoy, Samsung Beyaz Eşya olarak özellikle buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinde sundukları daha düşük enerji tüketimi sağlayan teknolojileriyle tüketicileri tasarruflu kullanıma yönelttiklerini belirtiyor. Teknolojinin ilerlemesiyle gelişmiş elektrikli ev aletlerinin yaşamımızda daha fazla yer almaya başladığını belirten Paksoy, bu gelişmenin beraberinde enerji tüketimini de artırdığını söylüyor. Son alınan verilere göre günümüzde 120 metrekarelik bir evde yaşayan 4 kişilik bir ailenin evinde sadece yemeklerin pişirilmesi, saklanması, bulaşık ve çamaşırların yıkanması, eğlence araçlarının kullanılması ve aydınlatma için yılda 6.000 kWh civarında enerji harcandığını belirten Paksoy; Bugün Türkiye’de üretilen yıllık 5 ton karbondioksit miktarının küresel ısınmayı artırtığını ve çevreye zarar verdiğini belirtiyor. Lemi Paksoy Samsung’un ürettiği yeni enerji tasarruflu beyaz eşya ürünleriyle ilgili olarak; “Samsung olarak Beyaz Eşyalarda, sunduğumuz enerji tasarrufu sağlayan teknolojiler ile tüketicilerin, ihtiyaçlarından, konforundan ödün vermeden, aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevrenin korunmasına katkı sağlamasını ve daha az enerji tüketerek bütçelerine de katkıda bulunmalarını amaçlıyoruz.” diyor.

Enerji Etiketi Uygulaması İle Gelen Tasarruf Bilinci
Samsung’un gelişen teknolojiyle birlikte üretilmeye başlayan A+, A++, A+++ enerji sınıfına ait Samsung Beyaz Eşyaları ile enerji tasarrufu maksimuma çıkartılıyor. Türkiye'de ürünlerin harcadıkları enerji miktarları konusunda tüketicileri bilgilendirmeyi hedefleyen Enerji Verimliliği Etiketi Uygulaması bir cihazın yıllık enerji tüketimi bazında A, B, C, D, E,F ve G harfleriyle ifade ediliyor ve 7 gruptan oluşuyor. Sınıflandırma, bir ürünün enerji sınıfı, enerji kullanımı ve su sarfiyatı, gürültü gibi cihazın performansı konusun¬da temel bilgiler içeriyor ve bu sayede tüketiciler ürünün fonksiyonlarının ne derece iyi olduğunu görebiliyor.
A enerji etiketine sahip ürünler mümkün olan en düşük seviyedeki tüketimleriyle ortalama yüzde 45 enerji tasarrufu sağlarken günümüzde çoğu ürün enerji ve su tasarrufunda A ve A üstü performans gösteriyor. Her “+”’nın yüzde 10’luk daha fazla tasarruf anlamına geldiği enerji etiketleri tüketici bilincinin oluşmasında ve çevrenin korunmasında farkındalık yaratıyor.

Çevre Bilinciyle Geliştirilen Teknoloji
Etkin enerji kullanımıyla Energy Grade A+ ve ENERGY STAR sertifikalarına sahip olan Samsung; çevre dostu teknolojileri dünyayı daha güzel bir yere dönüştürmek amacıyla geliştiriyor.
Samsung buzdolaplarında kullanılan doğal bir soğutucu akışkan olan R-600 ve siklopentan yalıtımı, küresel asınma ve sera etkisi açısından zararsız cihazlar üretilmesine, etkili su tüketimi için geliştirilen çamaşır makineleri ise temizlikten ödün vermeden Eco Bubble gibi geliştirilen yıkama teknolojileri ile çok daha az deterjan ve su kullanılmasına imkan tanıyor.

Daha Az Kullanın, Daha Fazla Tasarruf Edin
Samsung’un çamaşır makinelerinde kullanılan seramik ısıtıcılar daha az güç tüketimi sağlayarak, enerji, para ve zamandan tasarruf sağlıyor. Ayrıca Eco Bubble teknolojisine sahip çamaşır makinelerimiz ise, temizlikten ödün vermeden %70’e varan oranda enerjiden tasarruf sağlayarak, çamaşırlarınızı hassas bir şekilde yıkıyor. Etkin enerji kullanımına yönelik bu teknolojiler doğayı koruyarak yeşil çevre bilincini geliştiriyor.

Küresel Geri Dönüşüm
Samsung’un çevre korumaya yönelik bir diğer girişimi olan Elektrikli ve Elektronik Cihazların Atılmasına Yönelik Yönerge (WEE) ile uyumlu cihazlar her ülkede geçerli olan geri dönüşüm sürecine dahil oluyor ve gerektiğinde bu süreci kendisi oluşturuyor.

Önizle

Hiç yorum yok