Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Derin dondurucu içindeki koku nasıl giderilir?

Evlerin ve işletmelerin mutfaklarında oluşabilecek en can sıkıcı sorunların başında derin dondurucularda oluşan kokular yer alıyor. Oluşan b...

Evlerin ve işletmelerin mutfaklarında oluşabilecek en can sıkıcı sorunların başında derin dondurucularda oluşan kokular yer alıyor. Oluşan bu kokular dolap kapağını açtığınızda sizi rahatsız edebileceği gibi, diğer gıdalarınıza sinerek de hoş olmayan durumlar meydana getirebiliyor. 

Kimi zaman kendine has kokusu olan bir gıda, kimi zaman bozulmuş bir mamul, kimi zaman ise nem, mantar ya da küf oluşumu derin dondurucuda koku oluşumuna sebebiyet verebiliyor. Derin dondurucuda oluşan bu kötü kokuları giderebilmenin ilk adımı ise problemin kaynağını bulmaktan geçiyor.

Derin dondurucunuzdaki koku bozulan, tarihi geçen ya da sadece kendine has kokusu olan bir gıdadan kaynaklanabilir. Öncelikle bu gıdayı derin dondurucunuzdan çıkarmakla başlamalısınız. Sonrasında bu gıdanın bulunduğu alanı temizleyici mendil kullanarak silebilir ve bir süre havalandırarak kokudan kurtulabilirsiniz.

Tabii ki bazen çok daha detaylı temizlik yapmak gerekebilir. Bu durumda derin dondurucunuzda yer alan tüm malzemeleri çıkartıp, buzunu çözdürdükten sonra, her bir noktasını silmeniz gerekebilir. Burada özellikle küften, mantardan ve bakterilerden kurtulmak çok önemli. Özel temizleme mendillerini kullanarak bu problemlerin tümünden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Silme işleminden sonra ise dondurucunun içinde nem kalmaması adına iyice kurutmalısınız. Zira kuru bez yardımıyla yaptığınız kurulama işlemi, temizlik sonrasında yeniden koku oluşmasını uzunca bir süre engelleyecektir.


Yaptığınız temizlik sırasında evlerimizde sıklıkla bulunan kimyasal olmayan doğal ürünlerden de yardım alabilirsiniz. Bu ürünlerden ilk akla gelen ve en çok kullanılan elma sirkesidir. Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesini, su ile karıştırarak derin dondurucunuzun içini silerseniz hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu içinde kendine has kokusu derin dondurucuya sinmeyecektir.

Önizle

Hiç yorum yok