Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Annenize En Tatlı Lezzetleri Hazırlayın!

30 yıldır annelerimizin hayatını kolaylaştıran Koroplast, bu en anlamlı günde annesine güzel bir sürpriz yapmak isteyenlerin de hayatını kol...

30 yıldır annelerimizin hayatını kolaylaştıran Koroplast, bu en anlamlı günde annesine güzel bir sürpriz yapmak isteyenlerin de hayatını kolaylaştırıyor.

Yaklaşan Anneler Günü heyecanını içinizde yaşarken, Koroplast’ın çok özel çikolatalı şekerleme ve fındıklı kurabiye tarifleriyle annenize kendi ellerinizle bir sürpriz hazırlamanın mutluluğunu paylaşacaksınız.

Nasıl mı? işte size tarifler:

Çikolatalı Şekerlemeler
Malzemeler (4 kişilik)
Hazırlama süresi 15 dk.
Koroplast Alüminyum Folyo
2 paket yumuşak şekerleme
2 paket bitter çikolata
Çöp şiş

Hazırlanışı: Çikolatayı kesme tahtası üzerinde bıçakla küçük parçalara ayırın. Bu sırada çikolataları eritmek için su kaynatın. Geniş bir kasenin içine kaynar suyu alın. Kasenin içine daha küçük bir kase yerleştirin. Çikolataları küçük kaseye alın. Karıştırarak çikolataları benmari usulü eritin. Diğer tarafta çöp şişlere yumuşak şekerlemeleri ikili olarak geçirin. Yumuşak şekerlemelere erimiş çikolatayı gelişi güzel bulayın. Bir bardağın dibine Koroplast Alüminyum Folyo’yu top gibi yaparak yerleştirin. Çikolatalı şekerlemeleri sapları aşağı gelecek şekilde Koroplast alüminyum folyoya saplayın ve Koroplast Streç Film’e sararak buzdolabında çikolatalar sertleşene kadar beklettikten sonra servis yapın.

Fındıklı Kurabiye
Malzemeler
150 gram fındık
2 yumurta sarısı
150 gram pudra şekeri
100 gram tereyağı
400 gram un
1 paket vanilya

Hazırlanışı: Koroplast pişirme kağıdı kullanarak mutfağı dağıtmadan ve kirletmeden siz de mis kokulu kurabiyeler pişirebilirsiniz. Üstelik Koroplast Pişirme Kağıdı kullanarak pişirdiğiniz kurabiyeleriniz fırın tepsinize yapışmaz, alırken dağılmaz. O zaman malzemelerinizi hazırlayıp hünerli ellerinizi konuşturma zamanı: Fındıkları ince ince kıydıktan sonra tüm malzemeyi birbirine karıştırıp hamur haline getirin. Hamuru Koroplast Streç Film ile buzdolabında 30 dakika bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra merdane ile hamuru yarım cm kalınlığında inceltin. İstediğiniz şekilde keserek Koroplast Pişirme Kağıdı ile kapladığınız tepsiye dizin. 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. (Koroplast pişirme kağıdı 210°C sıcaklığa kadar dayanıklıdır.) Kalan hamurunuza da şekil vererek, daha sonra pişirilmek üzere Koroplast Kilitli Poşet’e dizerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Önizle

Hiç yorum yok