Türk mutfağını dünyaya tanıtmak için önemli uluslararası projeleri hayata geçiren MSA, bu kez İngiltere’nin saygın aşçılık okulu South Dow...
Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA) Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi”, aynı misyon doğrultusunda devam ediyor. Uluslararası City & Guilds akreditasyonu ile eğitim veren MSA ile İngiltere’nin aynı akreditasyona sahip saygın aşçılık okulu South Downs College Türk Mutfağı konulu özel bir yemek düzenledi.
Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası diplomalı, lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak üzere “Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi” projesini geçen yıl başlattı.
Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası diplomalı, lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak üzere “Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi” projesini geçen yıl başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City & Guilds akreditasyonu ile 2004 yılından bu yana profesyonel aşçılık, profesyonel pasta-ekmekçilik, profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği konularında uluslararası geçerlilikte mesleki eğitimler veren MSA’nın “Türk Mutfağı hareketi” bu defa İngiltere’nin önemli aşçılık okulu South Downs College’da tanıtıldı.
Aralarında Londra’nın önde gelen şef ve restoran işletmecilerinin bulunduğu 70 kişiden oluşan özel davetlilerin katıldığı akşam yemeği City & Guilds tarafından akredite edilmiş iki lider mutfak okulu arasında gerçekleşen ilk etkinlik olma özelliği taşıyor. MSA-South Downs College yemeği, bugüne kadar yurt dışında Türk Mutfağı’nı tanıtmak için düzenlenen çeşitli etkinliklerden farklı olarak ilk defa akademik bir ortamda, eğitmen şefler tarafından, sektör profesyonellerine yönelik düzenlendi.
MSA eğitmen şefleri Mürşit Göksüzoğlu ve Bilge Başer tarafından South Downs öğrencileri ile beraber hazırlanan menüde; imambayıldı, mücver, künefe gibi geleneksel lezzetler MSA tarafından yorumlanıp modern sunumlarla birleştirilirken somon pastırma ve helvalı dondurma gibi farklı tatların yanında sunuldu. Yemekte, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Danışmanı Osman Serim, konuklara servis edilen yemeklerin Türk mutfağındaki yeri hakkında bilgi vererek, Türk yemek kültürü, tarihi, alışkanlıkları ve teknikleri konusunda önemli detayları aktardı. Etkinlikte Türk mutfağının birbirinden lezzetli örneklerine rakı ve Türk şarabı eşlik ederken, gecenin sonunda misafirlere Türk kahvesi ve Türk lokumu ikram edildi.
South Downs College işbirliği ile bu tür bir etkinliği ilk kez gerçekleştiren MSA, 2014 yılı boyunca uluslararası akademik ve kültürel platformlarda yeni etkinlikler düzenleyerek Türk Mutfağı’nın tanıtımına katkı sağlamaya devam edecek.
MSA’nın “Dünyaya Türk Mutfağı” Hareketi Hakkında
3 senelik detaylı bir araştırma sonucunda ortaya çıkan “Dünyaya Türk Mutfağı” hareketi, akademik ve kültürel çalışma, araştırma ve projeler sayesinde Türk Mutfağı’nı uluslararası bir platform taşımayı amaçlıyor. Bu misyon doğrultusunda MSA bugüne kadar önde gelen aşçılık okullarında demo ve eğitimler düzenlemenin yanısıra, bu okulların müfredatlarına Türk Mutfağı eğitimini entegre etti. Uluslararası sertifikalı bir Türk Mutfağı eğitimi de başlatan MSA, çok kapsamlı bir Türk Mutfağı sözlüğünü de ülkemize kazandırdı.
Hiç yorum yok