Sevilen mekan Şarabi’nin kurucusu başarılı işletmeci Gökhan Safkan’ın yeni göz bebeği Roka Pera, Alaçatı’dan sonra İstanbul’da da lezzet sev...
Ege otlarını, karadut reçelini ve birçok malzemeyi her hafta Tire pazarından taze olarak getirten Roka Pera, kendine has çok özel bir menü oluşturmuş. Bütün yemekler çok iddialı.
Yeni keşiflerin menüye dahil olabilmesi için gereken ilk şart, lezzet severlerin ağızlarında unutulmaz tatlar bırakması.
Roka Pera, dekorasyonuyla da Alaçatı’da olduğunuz hissini yaratıyor. Üzüm sepetinden yapılan aydınlatmalar, eski objeler, yüksek tavan ve açık renkler bir anda içinizi ısıtıyor. İstanbul’un karmaşasını kapıda bırakıyorsunuz ve bir süreliğine Ege’de tatilde gibi hissediyorsunuz.
Menü’de herşey çok güzel. Muhakkak denemelisiniz diyeceğimiz bir kaç öneri: Marine Kıtır Enginar Salatası, Ege otları ile doldurulmuş Izgara Kalamar, Levrekli Deniz Mahsülü Pilavı, Kağıtta İsli Kurutulmuş Boşnak Eti, Limonlu Taze Lor Kreması ve Karadut Reçeli…
Ünlü Tire Otları ile Ege Mutfağı;
Gökhan Safkan tam bir Ege mutfağı gönüllüsü. Bu mutfağın ve malzemelerin en taze ve saf halini bulabilmek için adım adım Ege’yi dolaştıktan sonra Tire’de karar kılmış. Otlar, et ve süt Tire’den geliyor. Alaçatı’nın sakız baklası, Amasra’nın yaprağı gibi her yörenin en lezzetli mahsülleri de mutfakta yerini alıyor.
Menüde Ege’nin otları ile pişen deniz mahsüllerinin yanı sıra, ailenin Boşnak geleneklerine dayalı et lezzetleri, ve San Sebastian’daki tapas keşiflerinin inceliklerini taşıyan mezeler de yer alıyor. Kıtır enginar, kırmızı pancar salsalı deniz börülcesi, tahinli patlıcan ezmesi, iç baklalı fava, naneli kuşkonmaz,
İzmir tulum peynirli ılık patlıcan, ege otları ile doldurulmuş ızgara kalamar, kimyonlu ahtapot güveci, karidesli saganaki peyniri, levrekli deniz mahsüllü perde pilavı, karides ve kalamarlı fener balığı yahnisi en beğenilen Roka Pera yemekerinden sadece bazıları... Et severler için ise güveçte Tire köfte, kağıtta isli kurutulmuş boşnak eti ve şevketi bostan & pazılı oğlak kapama favori lezzetler.
Tüm yemekler son derece hafif, otların ve malzemelerin gerçek lezzetini yansıtacak şekilde pişirilmeye ve soslanmaya özen gösterilmiş. Hiçbir lezzet öldürülmemiş, fazla bekletilmemiş veya yağda boğulmamış, hepsi ferah ve taptaze. İstanbul’da Ege mutfağının özlemini çekenler, ‘Roka Pera’da soluğu alabilir.
Hiç yorum yok