Kaliteli protein, düşük yağ, vitamin ve mineral zengini tavuk eti, insan sağlığına yararı ve beslenmedeki öneminin yanı sıra düşük maliyetiy...
Besin değeri yüksek, maliyet açısından ise diğer hayvansal protein ürünlerine göre daha hesaplı olan kanatlı ürünlerden tavuk eti, insan sağlığına yararı ve doğru beslenmedeki önemiyle dikkat çekiyor.
Bununla birlikte, tavuk eti Türkiye’nin genç nüfus yapısı da düşünüldüğünde daha da önemli bir hale geliyor.
Vücutta yeni dokuların yapımı kadar, var olanların sağlığının devamı ve onarımı için proteinler hayati önem taşıyor. Hayvansal protein kaynağı olarak süt ve ürünleri ile birlikte etler de beslenmede önemli yer tutuyor.
Kaliteli Protein
Tavuk eti, bedensel ve zihinsel gelişim, sağlıklı ve dengeli beslenme için tüketilmesi gereken başlıca protein kaynaklarından bir tanesi. Sindirilebilirliği % 91-100. İyi kaliteli protein kaynağı olarak değerlendirilen tavuk eti proteinleri ve elzem amino asit bileşimleri vücut gereksinmesine uygun ve sindirim sisteminde fazla kayba uğramadan vücuda alınıyorlar.
Düşük Yağ
Diğer etlere kıyasla daha az yağlı olan tavuk etinin tam da bu nedenle enerji değerleri de diğer etlere kıyasla daha düşük. Buna paralel olarak tavuk etinin doymuş yağ ve kolesterol içeriği de daha az.
Vitamin Zengini
Sağlıklı beslenme açısından tavuk eti; hem kaliteli protein, hem düşük yağ, hem de vitamin-mineral içeriği nedeniyle en iyi besin kaynaklarının başında geliyor. Tavuk eti vitamin B2 (riboflavin), niasin, vitamin B6 ve vitamin B12 bakımından zengin besinler arasında. Sodyum içeriğinin çok düşük olması, tavuk etini düşük sodyumlu diyetlere son derece uygun bir besin kaynağı durumuna getiriyor.
Hiç yorum yok