İtalyan Mutfağının en iyi örneklerini sunan Da Mario’nun yeni bölgesel menüsünde, İtalya’nın Umbria yöresine ait lezzetler yer alıyor. Birbi...
Kaliteli lezzetleri samimi ortamında sunan Da Mario her mevsim değişen menüsünün yanı sıra iki ayda bir İtalya’nın farklı bölgelerinden yerel lezzetleri de misafirleriyle buluşturuyor. Da Mario, Umbria bölgesine has lezzetlerden oluşturduğu menüsünü Mart ayının başına kadar restoranlarında sunacak.
Özel malzemelerle hazırlanmış klasik tatların yanı sıra sıcak ortamı ile de dikkat çeken Da Mario, Umbria bölgesine özgü lezzetleri “Sapori Delle Umbria” adlı menü altında topladı. Menü, Umbria bölgesinin tüm sıcaklığını en taze ve en kaliteli ürünleri kullanarak ağızlarda enfes tatlar bırakacak yemekler ile Da Mario’ya taşıyor.
Da Mario’nun misafirleri için özel olarak hazırladığı “Sapori Delle Umbria” menüsünde, yeşil elma sosuyla servis edilen “Kerevit ve siyah mercimek salatası” ve ızgara kış sebzeleri ve kestane balı ile sunulan “Fırında pişmiş ricotta peyniri” gibi birbirinden leziz tatlar sunuluyor. Menüde “Patatesli gnocchi” ve sedir ağacı üzerinde, soğan fondü ve enginarla sulunan “Somon ızgara” gibi bölgeye özgü lezzetler de bulunuyor. Umbria menüsünde yer alan kuzu pirzola, dana bonfile ve kaburga gibi farklı lezzetlerden oluşan karışık ızgara tabağı ise et severleri fazlasıyla memnun edecek nitelikte. Umbria menüsünde tatlı olarak ise “Balkabağı ve mascarpone peynirli pasta bademli crumble” sunuluyor.
Konforlu ve samimi ortamının yanı sıra İtalyan mutfağındaki uzmanlığı ile İstanbul’da bir İtalyan klasiği olan Da Mario, Etiler ve Kalamış’taki restoranlarında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Da Mario, menüsündeki klasik ve bölgesel lezzetlerin yanı sıra zengin şarap menüsü ile de göz dolduruyor.
Hiç yorum yok