Metro Toptancı Market bünyesinde faaliyet gösteren Gastronometro, ASTED (Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları tarafından organize edilen ve enge...
Metro Toptancı Market tarafından hayata geçirilen gastronomi merkezi Gastronometro, 2 Şubat Salı günü çok önemli bir sosyal sorumluluk etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ayvalık’ta faaliyet gösteren ASTED (Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları) tarafından, engelli farkındalığı yaratmak için organize edilen yemek yarışması, İstanbul’un ünlü şeflerinin katılımıyla Gastronometro’da gerçekleşti.
Engelli vatandaşların yemek istasyonlarında yarıştığı ve belirlenen süre içerisinde verilen malzemeler ile en lezzetli menüleri ortaya çıkarmak için rekabet ettikleri bu yarışmada; her yarışmacıya İstanbul’un önemli şeflerinden biri eşlik etti.
Mutfakta yarışmacılara koçluk yapan şefler; Four Seasons Hotel şefleri Ayhan Aydın, Oktay Damar ve Alican Dadaylı, Four Seasons Bosphorus Hotel şefleri Hakan Alkan, Hüseyin Doğan ve Şehnaz Doğan, Four Seasons Sultanahmet Hotel şefi Mesut Çıvgın’ın Le Meridien Hotel şefi Numan Şallı, Sheraton Hotel şefi İbrahim Özyemen, Sumahan Hotel şefi Gökay Çakıroğlu, The House Hotel Genel Koordinatörü Arzu Öztürk, Claurion Hotel şefi Yavuz Selim Sivri ve Colonie Restaurant şefi Samet Arıtürk oldu.
Le Meridien Hotel şefi Tarkan Özdemir’in jüri başkanı olduğu yemek yarışmasının diğer jüri üyeleri ise; karikatürist Demirhan Kadıoğlu, oyuncu Nihat Demirel, senarist Sinan Aşık, MESİAD (Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkan Yardımcısı Gürbüz Oruç ve yapımcı Ekrem Doydu oldu. Jüri üyeleri tarafından tadımı yapılarak dereceye giren yemeklerin belirlendiği yarışmanın büyük ödülü Ayvalık’ta çift kişilik bir haftalık tatil oldu.
Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek; engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmanın ve onların hayatlarını kolaylaştırmak adına harekete geçmenin toplumun en önemli görevlerinden biri olduğunu ifade etti. Thomae sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli vatandaşların sosyal hayat içerisinde etkin bir şekilde yer almaları çok önemli. Bugün Gastronometro ekibi olarak engelleri ortadan kaldırmak ve bu konunun önemine dikkat çekmek üzere burada toplandık.
Yarışmaya katılan tüm engelli arkadaşlarımız ve bize destek veren şeflerimizle birlikte keyifli bir gün geçirdik. Bugün bir kez daha gördük ki yemek yapmanın en önemli parçasını oluşturan yaratıcılık tüm engellerin önüne geçiyor. Yarışmacılarımızın ortaya çıkarttığı yemeklerin hepsi enfes oldu.” dedi.
ASTED'in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel toplumun engellilere yönelik farkındalığını sağlamak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdiğini vurguladı. Tuncel; “ASTED olarak engelli bireylerin toplumda daha aktif yer alması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün burada ikincisini gerçekleştirdiğimiz yemek yarışmasında da amacımız engelli vatandaşların engelsiz bir yaşam için kendilerine yardımcı olmak. Bu etkinliğe katılan vatandaşlarımız, bugün burada öğrendikleri bilgiler ile evde kendi yemeklerini hazırlayabilmenin rahatlığını ve mutluluğunu yaşayacaklar. ASTED olarak hedefimiz engelli bireylerin sosyal hayatta daha aktif yer almaları. Bu hedefe ulaşmak için düzenli aralıklar ile gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde hem engelli vatandaşlarımızı eğitiyoruz hem de engelli farkındalığını ortaya koyuyoruz.”
Hiç yorum yok