Özsüt’ün özgün tariflere ve yöntemlere sadık kalınarak hazırlanan doğal ve taptaze sütlü tatlıları, baharın saflığına ve hafifliğine çok yak...
Özsüt, geleneksel sütlü tatlılardan Fransız lezzetlerine ve modern klasiklere kadar geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor.
Nisan ayıyla birlikte baharın hafifletici günleri de geri döndü. Özsüt menüsündeki sütlü tatlılar, baharın saflığına yakışan seçenekler oluyor. Hele ki birer top dondurma ile tercih edildiğinde yazı erkenden getirmek mümkün. Geleneksel yöntemler kullanılarak, yalnızca özel çiftliklerden gelen taze günlük süt ile hazırlanan bu tatlılar, her bir tabakta Özsüt’ün tecrübesini ve el hünerini buluşturuyor.
Geleneksel sütlü tatlılarının lezzeti ve dokusu, pirincin özel değirmenlerde öğütülmesiyle hazırlanan sübyeden geliyor. Bu nedenle, Özsüt açıldığında bacasını tüttüren ilk tatlı olan Ege usulü Kazandibi 1938’den beri aynı tadı veriyor. Tavukgöğsü, Tavukgöğsü Kazandibi, Keşkül, Fırın Sütlaç ve Sakızlı Muhallebi gibi tarifler de, bugün halen, tarihine yaraşır şekilde özgün yöntemlerle hazırlıyor.
Profiterol, Supangle gibi klasikleşmiş Fransız lezzetlerinin yanı sıra, Orman Meyveli Trileçe, Karamelli Trileçe, İncirli Muhallebi ve Kestaneli Muhallebi gibi modern klasikler de aynı özenle hazırlanıyor. Farklı tariflerden hoşlananlar için, Özsüt’ün geniş tatlı menüsü pek çok seçenek sunuyor.
Hiç yorum yok