Zengin ve dengeli lezzeti ile soğuk kahve demleme yöntemi “Cold Brew”la hazırlanan kahveler Mayıs ayından itibaren tüm Starbucks’larda rafin...
Kahve kültürünün dünyadaki en önemli temsilcilerinden Starbucks, kahve severler için sunduğu alternatifleri çeşitlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Pour Over demleme yöntemini misafirlerine sunan Starbucks, havaların ısınmasıyla soğuk kahve severleri yepyeni bir deneyim ile buluşturuyor.
Sıcak su ile demleme yönteminin yerini, “zaman ile demleme” yönteminin aldığı Cold Brew, kahve çekirdeklerinin doğal aromasının korunduğu ve yumuşak içimli, kadifemsi, zengin bir tadın ortaya çıktığı rafine bir kahve çeşidi.
Bu yönteme en uygun kahveyi seçmek için iki yıl boyunca sürdürülen detaylı araştırmaların ardından, ilk olarak 2011 yılında Amerika’da satışa sunulan Cold Brew kahveler yoğun ilgiden sonra şimdi Türkiye’deki mağazalarda yeni deneyimlere açık kahve tutkunu misafirlerle buluşuyor.
İri kahve çekirdeklerinin 20 saat boyunca soğuk suda demlenmesiyle hazırlanan“Cold Brew”, kahvenin içeriğindeki zengin ve dengeli lezzetleri açığa çıkarıyor. Özel Cold Brew Blend kullanılarak hazırlanan kahveler yumuşak ve doygun içimi ve açığa çıkan koyu karamel ve kakao aromaları ile soğuk kahve severler için yeni bir deneyim ve lezzet yolculuğu vadediyor.
Üstelik Cold Brew yönteminde, kahvenin asidite miktarı azaldığı için doğal olarak daha tatlı bir kahve lezzeti ortaya çıkıyor ve süt ya da şeker ile tatlandırmanıza gerek kalmıyor.
Hiç yorum yok