Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

6 adımda gerçek Türk Kahvesi lezzeti!

Türkiye’de üçüncü nesil kahve akımının en önemli temsilcisi Coffee Gutta, bugüne kadar Türk kahvesini pişirme konusunda yanlış bildiklerimiz...

Türkiye’de üçüncü nesil kahve akımının en önemli temsilcisi Coffee Gutta, bugüne kadar Türk kahvesini pişirme konusunda yanlış bildiklerimize noktayı koyuyor.

Kahve severlere 6 adımda gerçek Türk kahvesi pişirmenin yollarını göstermek için atölye çalışmaları düzenliyor.

Türk kahvesi benzersiz bir ritüeldir. Yanında soğuk su ve lokumla ikram edildiğini çoğumuz biliriz, fakat lezzetli ve bol köpüklü bir kahve pişirmek konusunda bazen sıkıntılar yaşarız.

Coffee Gutta, gerçek Türk kahvesi lezzetini evde, iş yerinde, bulunduğumuz her yerde yakalayabilmemiz için doğru bilinen yanlışlara son veriyor, gerçekleri açıklıyor!

Türkiye cezve ve ibrik şampiyonlarından gerçek kahvenin sırrı

Geleneksel Türk kahvesini yeni yöntemlerle daha üst standartlara çıkarmayı amaçlayan Coffee Gutta’nın bu kapsamda düzenlediği atölye çalışmalarının ilki, 21 Ocak’ta Galata şubesinde gerçekleştirildi.

Atölye çalışmasında gerçek kahve lezzetini hazırlama eğitimini, Cezve ve İbrik Kategorisi 2015 Türkiye Şampiyonu, 2016 Dünya ikincisi Hazal Ateşoğlu ile 2017 yılında yapılacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek olan, Cezve ve İbrik Kategorisi 2016 Türkiye Şampiyonu Koray Erdoğdu verdi.

İşte kahve severlere 6 adımda gerçek Türk kahvesi pişirmenin yolları.

1-Kahve çekirdeği kalitesi
Her çekirdekten Türk kahvesi yapılabilir ama her çekirdek Türk kahvesine yakışmayabilir. İstenilen lezzeti almak için Arabica türü kaliteli bir çekirdek seçmemiz gerekir.

2-Kavrulma biçimi
Her çekirdek için farklı kavurma uygulanır. Türk kahvesi için açık kavurmak gerekir. Belirgin asidite, düşük acılık ve kendi aromalarını ortaya çıkarmak önemlidir. Bu tarz kavrulmuş çekirdek tercih edilmelidir.

3- Kullanılan cezve
Her noktada olduğu gibi ısının dağılımında da homojenlik önemlidir. Kalın bakır cezveler ısının bu dağılımı için oldukça başarılıdır.

4-Su ve Su Sıcaklığı
Temiz, berrak ve orta iletkenlikte bir su kullanılmalıdır. Demlenme süresinin kısalması ve aşırı acılığın önlenmesi için soğuk su yerine ılık su kullanılmalıdır.

5- Isı Kaynağı
Demlenme esnasında verilen ısıya müdahale etmek gerekir. Bu sebeple gaz ocak kullanılmadır.

6-Demlenme aşaması
Doğru kahve oranı için tartı kullanılmalıdır. 8gr (3 dolu çay kaşığı) kahve ve 60gr suyu ocağa koymadan önce karıştırmalıyız.

Demlenme esnasında kesinlikle karıştırmamalıyız.

Orta derece ateş ile başlayıp son 10 saniye de ateşi kısarak kaynamadan ocaktan almalıyız.

Şimdi kahvenizi lezzetle yudumlayabilirsiniz….

Önizle

Hiç yorum yok