Sofralarımızın vazgeçilmezi mercimek, içeriğindeki bitkisel protein, folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vüc...
Beslenme alışkanlıklarının ciddi bir şekilde değiştiği Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermesi gerekiyor. Bu nedenle iftar ve sahur sofralarında yemeklerin ağır olmamasına sağlık açısından dikkat edilmelidir. Özellikle mideyi yormayan besin değeri yüksek gıdalara ağırlık verilmelidir. Tüm gün açlık ve susuzluğun ardından iftar sofrasında bulunması gereken en önemli besin grubu da çorbadır. Özellikle yüksek besin değerine sahip yerli kırmızı mercimeğin vücuda ve zihne güç verdiği biliniyor.
Kalp sağlığını koruyor
Çorbanın yanı sıra salatalarda, yemeklerde de rahatlıkla kullanılan mercimeğin mutlaka ramazan sofralarında bulundurulmasını tavsiye eden Duru Bulgur Beslenme ve Diyet Uzmanı Seçil Kenar, şunları söyledi;
“Bizim topraklarımıza özgü kırmızı mercimek içeriğindeki bitkisel protein , folik asit, demir, potasyumla birlikte B1, B2 ve B3 vitaminleri ile vücudun güçsüz düşmesine engellemeye yardımcı oluyor. Mercimek, bağırsakları hareketlerini arttırır. Ayrıca bizim coğrafyamızın ürünü yerli kırmızı mercimeğin faydaları bunlarla da sınırlı değil. İçeriğindeki suda çözülebilir lifler sayesinde kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Tokluk hissini artırarak kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda kalp sağlığını korunmasında önemli olan folat ve magnezyum kaynağıdır. Ramazanda hem sağlıklı beslenmek, hem de tok kalmak için mutlaka sofralara kırmızı mercimek konulmasını tavsiye ediyoruz.”
Hiç yorum yok