Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü bünyesinde hizmet veren aşçılık okulu Chefschool, Sevgililer Günü’ne özel farklı bir tarifin reçetesin...
Chefschool’un eğitmen şefi Devran Karaalp, Sevgililer Günü sofrasına yakışır bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyor.
Tavuklu Tagine Tarifi
Malzemeler:
1 kg kemikli but ve kalça tavuk
1 adet piyazlık doğranmış soğan
1,5 litre tavuk suyu
300 gram haşlanmış nohut
120 gram orta boy küp kesilmiş balkabağı
120 gram doğranmış kuru erik
90 gram doğranmış kuru kayısı
30 gram bal
2 adet çubuk tarçın
Yeterince zeytinyağı
Yeterince Tobasco
1 çimdik safran, yarım tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal, yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kişniş, yarım çay kaşığı acı toz biber
15 gram taze kişniş yaprağı
Tuz – karabiber
Yapılışı:
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Sonra bir kenara alın. Soğanı ekleyin ve transparan olana kadar pişirin. Zencefil, safran, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin, beraber pişirin. Suyu, balı ve tarçın çubuklarını ekleyin. Bir taşım kaynatın ve altını kısın. Tavuk parçalarını tencereye alın ve 15 dakika kapağı açık olarak pişirin. Kabağı, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ekleyerek bütün sebzeler yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Kuskusun üzerine koyun ve kişniş yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kuskus için malzemeler:
240 gram kuskus, 480 ml tavuk suyu, tuz ve karabiber.
Kuskus tarifi:
Küçük bir tencerede tavuk suyunu kaynatın ve ateşi kapatın. Kuskusu suya ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatın. Bütün sıvı emilip kuskuslar yumuşayıncaya kadar bekleyin. Çatal ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Hiç yorum yok