Genellikle hepimiz midyeyi çok severiz. Aperatif olmasının yanı sıra besin değeriyle de yaz sofralarının vazgeçilmezi olan midye, gelenekse...
Türkiye’de sıklıkla tüketilen değerli kabuklu su ürünlerinden olan midye, farklı tatlarla birleştiğinde lezzetiyle büyülüyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pilav ile birleştiğinde ise her damakta eşsiz bir tat bırakan İsli Midyeli Pilav, yaz sofralarının vazgeçilmezi oluyor.
Lezzetli olduğu kadar kolay hazırlanışıyla da beğeni kazanan İsli Midyeli Pilav için yapmanız gerek şey; şimdi vereceğimiz tarife uymak. Öncelikle;
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, pirinçler eklenip kavrulur.
Kavrulan pirinçlerin üzerine baharatlar ve su eklenir, demlenmeye yakın üstüne daha önceden yağı süzülen Kocaman Balıkçılık’ın isli midyeleri eklenir.
Akabinde demlenen pilavın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan pilavla midyeler karıştırılır.
Ek olarak konserve mısır, ince doğranmış salatalık turşusu ve ince doğranmış dereotu ilave edilerek servis edilir.
Kocaman Balıkçılık dondurulmuş midyeleri, 500 ve 1000 gramlık paketlerde, isli midye ise 200 gramlık paketlerde müşterilerin beğenisine sunuluyor. Güvenilir midyeler, doğal içerikleri sayesinde kendilerine has lezzetlerinden uzaklaşmadan alıcılarıyla buluşuyor. Ürünlerini kalibre standardı gözeterek ambalajlayan Kocaman Balıkçılık, tüketicilere gönül rahatlığıyla tüketebileceği midyeleri gramajından fire vermeyecek şekilde sunuyor.
Hiç yorum yok