Sektörün yenilikçi markası Selva, doğal meyve tozu ile ürettiği portakal, çilek, muz ve vanilyalı irmik çeşitleriyle, Bayramda misafirlerini...
Sektörün yenilikçi markası Selva, doğal meyve tozu ile ürettiği portakal, çilek, muz ve vanilyalı irmik çeşitleriyle, Bayramda misafirlerinizin ağızlarını tatlandırıyor. Sıcak yaz günlerine denk gelen bayramda Selva, meyveli irmikleri ile hafif, besleyici ve pratik irmik tatlıları hazırlama imkanı sunuyor.
Doğal meyve tozundan ürettiği meyveli irmik çeşitleriyle dünyada bir ilke imza atan Selva, Ramazan Bayramı’nda meyveli irmiklerle ağızları tatlandırıyor.
Tadına doyulmayan ve hazırlanışı çok basit olan Selva’nın meyveli irmik çeşitleri ile yapılan tatlılar, artık ev hanımlarının tatlı listelerinde ilk sıralarda yerini alıyor. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile her damak tadına hitap eden Selva meyveli irmikler, bayram günlerinde çok daha pratik, lezzetli ve bir o kadar da hafif ev tatlıları yapma imkânı veriyor. Vakumlanmış ambalajı sayesinde oksijenle temas etmediğinden ilk günkü tazeliğini muhafaza eden Selva meyveli irmiklerle, meyveli irmik helvası, revani ve çeşitli sütlü tatlılar yapmak mümkün. Misafirlerinizin beğenisine sunabileceğiniz özel bir lezzet olan tatlılar, günün her saatinde tüketilebiliyor.
Tatlı için:
• 1 su bardağı Selva Çilekli İrmik
• 2 çay bardağı toz şeker
• 3 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı margarin
Sos için:
• 1 su bardağı taze çilek veya çilek marmeladı
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 çay bardağı şeker
• 2 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Sütün içerisine Selva Çilekli İrmik’i ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın. Boza kıvamına gelince suyla ıslatılmış tepsiye veya kâselere dökün. Kabı hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyinin kurumaması için folyo veya film ile kapatın. Oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekletin. Tatlınızı, kâseleri servis tabağına ters çevirerek veya tepside dilimleyerek servis yapın. İsteğinize göre servis yapmadan önce üzerini çilek sosuyla süsleyin.
Sosun Hazırlanışı:
Taze çilekleri rondoda parçalayın. Üzerine su, şeker ve nişastayı ilave ederek karıştırın ve bir taşım kaynatıp koyulaştırın. Taze çilek yerine çilek marmeladı da kullanabilirsiniz. Soğuyan tatlınızın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hamur için:
• 3 yumurta
• 1.5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 su bardağı Selva Portakallı İrmik
• 1.5 su bardağı Selva Un
• 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
• 3.5 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Selva Portakallı İrmik, Selva un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyin. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis yapın.
Doğal meyve tozundan ürettiği meyveli irmik çeşitleriyle dünyada bir ilke imza atan Selva, Ramazan Bayramı’nda meyveli irmiklerle ağızları tatlandırıyor.
Tadına doyulmayan ve hazırlanışı çok basit olan Selva’nın meyveli irmik çeşitleri ile yapılan tatlılar, artık ev hanımlarının tatlı listelerinde ilk sıralarda yerini alıyor. Birbirinden lezzetli çeşitleri ile her damak tadına hitap eden Selva meyveli irmikler, bayram günlerinde çok daha pratik, lezzetli ve bir o kadar da hafif ev tatlıları yapma imkânı veriyor. Vakumlanmış ambalajı sayesinde oksijenle temas etmediğinden ilk günkü tazeliğini muhafaza eden Selva meyveli irmiklerle, meyveli irmik helvası, revani ve çeşitli sütlü tatlılar yapmak mümkün. Misafirlerinizin beğenisine sunabileceğiniz özel bir lezzet olan tatlılar, günün her saatinde tüketilebiliyor.
İşte Selva’nın “Meyveli İrmik” ile tatlı önerileri…
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI
Kullanılacak Malzemeler: (8 Kişilik)Tatlı için:
• 1 su bardağı Selva Çilekli İrmik
• 2 çay bardağı toz şeker
• 3 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı margarin
Sos için:
• 1 su bardağı taze çilek veya çilek marmeladı
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1 çay bardağı şeker
• 2 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Sütün içerisine Selva Çilekli İrmik’i ve şekeri ilave edip önce kuvvetli ateşte sonra da kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içerisine margarini ekleyip iyice çırpın. Boza kıvamına gelince suyla ıslatılmış tepsiye veya kâselere dökün. Kabı hafifçe sallayıp düzleştirin. Yüzeyinin kurumaması için folyo veya film ile kapatın. Oda sıcaklığına geldikten sonra en az 4 saat buzdolabında bekletin. Tatlınızı, kâseleri servis tabağına ters çevirerek veya tepside dilimleyerek servis yapın. İsteğinize göre servis yapmadan önce üzerini çilek sosuyla süsleyin.
Sosun Hazırlanışı:
Taze çilekleri rondoda parçalayın. Üzerine su, şeker ve nişastayı ilave ederek karıştırın ve bir taşım kaynatıp koyulaştırın. Taze çilek yerine çilek marmeladı da kullanabilirsiniz. Soğuyan tatlınızın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
PORTAKALLI REVANİ
Kullanılacak Malzemeler: (9 Kişilik)Hamur için:
• 3 yumurta
• 1.5 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 çay bardağı ayçiçek yağı
• 1 su bardağı Selva Portakallı İrmik
• 1.5 su bardağı Selva Un
• 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
• 3.5 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Selva Portakallı İrmik, Selva un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyin. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis yapın.
Hiç yorum yok