Geleneksel mutfağı yenilikçi yaklaşımıyla yorumlayan ve yöresel ürünleri mevsiminde kullanmaya özen gösteren Topaz’ın Mayıs ayına özel lezze...
Afyon Manda Kaymağı. Topaz menüsünde ekmek kadayıfı eşliğinde misafirlere sunulan Afyon kaymağı ayrıca dana etli, beyaz trüf aromalı ve deniz ürünleri çeşitleri bulunan risotto’larda da kullanılıyor.
Akdeniz mutfağının en seçkin örneklerini ve Osmanlı mutfağına has lezzetlerini kendine özgü bakışıyla yeniden yorumlayan Topaz, mutfağında kullanılan her lezzetin seçimi için Türkiye’yi karış karış geziyor ve her ay menüsündeki farklı bir tadı öne çıkararak misafirleri ile buluşturuyor. Her zaman en kaliteli ve en lezzetli ürünleri yerinden satın alma prensibiyle hareket eden Topaz’ın Mayıs ayı ürünü olarak sunulan ve menüdeki yöresel tatlardan biri olan ‘Afyon Manda Kaymağı, ekmek kadayıfı ve ayva tatlısı ile servis ediliyor.
Ayrıca Topaz’ın menüsündeki dana etli, beyaz trüf aromalı ve deniz ürünleri çeşitleri bulunan risotto’larda da sadece Afyon kaymağı kullanıyor. İtalyan yemeği olan risotto’nun, İtalyanlar tarafından “mantecatura” diye adlandırdığı pirincin tereyağı ile bağlanması işlemi, Topaz’da tereyağı yerine Afyon kaymağı kullanılarak gerçekleştiriliyor.
Akdeniz ve Osmanlı lezzetlerine farklı ve yenilikçi yorumlar getiren menüsüyle dikkat çeken Topaz, benzersiz Boğaz manzarası eşliğinde, misafirlerine ayrıcalıklı lezzetler sunmaya devam ediyor.
Hiç yorum yok