“Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” proje gezici mutfağı, ikinci etabında Güney Doğu ve Akdeniz’de! Big Chefs ve Türk Eğitim Derneği işb...
Big Chefs ve Türk Eğitim Derneği işbirliği ile geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje kapsamında gezici mutfak şeklinde hazırlanan “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” tırı ve Big Chefs’in usta aşçıları, bu yıl da Güney Doğu ve Akdeniz bölgelerini ziyaret ediyor. 06-24 Mayıs tarihleri arasında ikinci etabı Güney Doğu ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere, Batman’dan başlayarak sırasıyla Malatya, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Kayseri’yi gezecek olan “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” proje tırı, bu bölgelerdeki Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları’nda okuyan, ağırlıklı burslu öğrencilere hem teori hem de pratikte mutfağı ana hatlarıyla tanıtarak, gastronomi kültürüne dair bilgiler vermeyi ve kariyer olarak mutfak sanatlarını seçmelerine teşvik etmeyi hedefliyor.
“Büyük Şefler Büyük Lezzetler” mottosu ile 2007 yılında Ankara’da başlayan lezzet yolculuğuna her geçen gün bir yenisini ekleyerek kısa zamanda tüm Türkiye’ye yayılan Big Chefs, Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği (TED) ile geliştirdiği “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” sosyal sorumluluk projesiyle çocukların geleceğine ışık tutuyor. Geçtiğimiz yıl BigChefs önderliğinde İnoksan Mutfak, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş, Petrol Ofisi ve Ekol Gıda desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, gezici mutfak şeklinde hazırlanan “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” tırı ve BigChefs zincirinin usta şefleri, bu yıl da Güney Doğu ve Akdeniz bölgesindeki TED Okulları’nı gezerek çocuklara yemeği ve gastronomiyi sevdiriyor.
Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları’nda okuyan, ağırlıklı burslu öğrencilere hem teori hem de pratikte mutfağı ana hatlarıyla tanıtarak gastronomi kültürüne dair bilgiler vermeyi ve kariyer olarak mutfak sanatlarını seçmelerine teşvik etmeyi amaçlayan “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” projesinin, Big Chefs önderliğinde yürütüldüğünü dile getiren Big Chefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli, “Biz lezzet ve kalite deyince akla gelen ilk isim olmayı istiyoruz. Fakat sorumluluğumuzun sadece bunlarla sınırlı olmadığını biliyoruz. “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” projemizi Türk Eğitim Derneği işbirliği ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş, İnoksan Mutfak, Ekol Gıda ve Petrol Ofisi’nin yakıt desteğiyle sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi. 06-24 Mayıs tarihleri arasında sırasıyla Batman, Malatya, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Kayseri’deki Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları’nda okuyan çocuklara ulaşmayı hedeflediklerine dikkat çeken Cizreli, Güney Doğu ve Akdeniz bölgelerindeki 6 ilde yaklaşık 90 çocuğa temel gastronomi eğitimi verilecek projeye yönelik sözlerini şöyle sürdürdü:
“ ‘Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak’ tırına kurduğumuz gezici mutfak ile “Büyük Şefler”, proje kapsamında gidilecek illerdeki çocuklarımızla birlikte çorba, risotto, foccacia ekmeği ve brownie yapacak. Çocuklarımız da kendi elleriyle hazırladıkları bu lezzetli menüyü tadacaklar. Big Chefs tarafından eğitilen her öğrenciye sertifika ile birlikte aşçı önlüğü ve kepi, Big Chefs eğitim kitapçığı ve Ekol Gıda tarafından hazırlanan çantadan oluşan bir kit vereceğiz. Ayrıca her ilden en başarılı 2 çocuğumuzu seçerek, İstanbul Big Chefs mutfaklarında staj imkanı sunacağız.”
Öğrencilere meslek edindirme konusunda destek “Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak”tan!
Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, kuruluşundan bu yana tam 85 yıldır başarılı ancak maddi olanakları yeterli olmayan 47.000‘i aşkın öğrenciye karşılıksız öğrenim bursu veren Türk Eğitim Derneği’nin temel amacının, Ulu Önder Atatürk'ten emanet aldığı meşale ile çağdaşlık ve modernlik çizgisinden ayrılmadan daha çok çocuğun geleceğini aydınlatmak olduğunu söyledi. Projenin, derneğin kuruluş amacına uygun olduğuna dikkat çeken Pehlivanoğlu, “ ‘Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak’ projesiyle ilgili Big Chefs’le işbirliği yapmaktan büyük keyif duyuyoruz. Karadeniz’den sonra Güney Doğu ve Akdeniz bölgelerindeki öğrencilere de ulaşacağız. Geçen sene, projenin ilk etabında öğrencilerden yüksek katılım sağlayarak, çok olumlu geri dönüşler aldık. Öğrencilere meslek edindirme konusunda destek olup yol göstermek en büyük amacımız. Bu gayemize ulaşmak için doğru adımlar attığımızı düşünüyorum” dedi.
“Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak” tırı güzergahı
06 Mayıs Pazartesi – TED Batman Koleji
08 Mayıs Çarşamba / 09 Mayıs Perşembe – TED Malatya Koleji
13 Mayıs Pazartesi / 14 Mayıs Salı – TED Gaziantep Koleji
15 Mayıs Çarşamba – TED Hatay Koleji
16 Mayıs Perşembe – TED Mersin Koleji
22 Mayıs Çarşamba / 23 Mayıs Perşembe – TED Kayseri Koleji
Hiç yorum yok