Açıldığı günden beri Anadolu Yakası’nı gerçek steakhouse kültürü ve lezzeti ile tanıştıran Beeves Steakhouse, yaz aylarına özel, yağ oranı ...
"Etin En İyi Kırmızısı" sloganıyla hizmet veren Beeves Steakhouse, sahile yakın konumu, kendine özgü dekorasyonu, eğitimli ve güler yüzlü personeliyle yaz aylarında yine vazgeçilmez mekanlar arasında yer almaya devam ediyor... Steak mutfağının merkezi olan Arjantin’de eğitim almış ustaların elinden iyi et yemenin tadına varırken, bir yandan da bu samimi ortamın keyfini çıkarmak için Beeves Steakhouse sizleri bekliyor.
Yaza Özel Lezzetler
Formlarını korumak isteyenler "Beeves Steakhouse"un yaza özel hazırlamış olduğu, düşük yağ oranlı et çeşitlerini tadacaklar. Protein değeri yüksek ve %3 yağ oranıyla, süt dana sırt, taze baharatlı lokum ve taze baharatlı bonfile gibi çeşitlerle, et yeme zevkinden mahrum kalmayacaklar.
Bunun yanı sıra, yaz aylarına özgü dondurma eşliğinde rende kabak tatlısı, sizlere hem serinlik hem de hafif bir tatlı ziyafeti çekmenizi sağlayacak.
"Dünyaca Ünlü Gerçek Kobe Etini Yiyebileceğiniz Türkiye’deki Tek Steakhouse "
Dünyanın en ünlü ve en pahalı eti olan Kobe eti, Japonya'nın Wagyu bölgesinde bulunan özel çiftliklerde yetiştiriliyor. Bu çiftliklerde motorlu araç kullanılmadığı gibi gürültüde yapılmıyor.
Hayvanlara vücuttaki mayalanma ve yağlanma artsın diye 20-30 lt arpa suyu içirilip, günde 8 saat masaj yapılarak yetiştiriliyor.Izgarada piştikten sonra yumuşacık olan gerçek kobe etini, Beeves Steakhouse' da mutlaka denemelisiniz.
Mekanın Spesiyalleri
Türkiye’de başka bir mekanda yeme şansını bulamayacağınız Flank Steak, dry aged steak ve leziz & sulu pişmiş özel Beeves soslu burgerler mekanın spesiyalleri arasında yer alıyor. Süt danasından yapılan Dallas Steak ise ilk tadımdan itibaren alışkanlık yaratacak lezzette.
Yediği etin tadı damağında kalanlar için: "Beeves Butcher"
Butik kasap hizmeti de veren Beeves’te tam 52 çeşit özel soslu/sossuz ürün satışı yapılıyor. Özel “Dry Age” dolaplarında saklanan etler sağlıklı ve lezzetli bir yapıya kavuşmaları için 28 gün boyunca dinlendirildikten sonra sunuluyor. Yaptığı yemeğin lezzetine önem verenler için Beeves’in kasap reyonu doğru adres. Kasap bölümünde kendi çiftliklerinde yetiştirdiği hayvanlardan elde ettiği etleri sunan Sidar Budak müşterilerini doğru et seçimi konusunda da yönlendiriyor.
Sidar Budak Hakkında
1985’ten bu yana Kars ve Gebze’deki çiftliklerinde besi hayvancılığı ile uğraşan Budak ailesinin üyelerinden Sidar Budak, 4 Nisan 1979’da Kars’ta doğdu. Atatürk Fen Lisesi’nin ardından 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Budak, ilk olarak genç beyinleri eğitmek ve yetiştirmek için Calculus isimli butik dershanesini açtı. Burada, matematik, fizik, kimya ve geometri konularında Fransızca, İtalyanca, İngilizce olarak ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine eğitimler verdi.
25 yıldır içerisinde bulunduğu ve aile mesleği olan hayvan yetiştiriciliğini lezzete dönüştürmeye karar veren Sidar Budak; uzun yıllar yaşadığı Güney Amerika, Arjantin ve Miami’de steak konusunda kendisini geliştirerek etin pişirilme ve dinlendirilme sistemleri konusunda uzmanlaştı.
2008 yılından itibaren steak sektöründe yer alan ve bu konuda uzmanlaşan Sidar Budak edindiği tecrübeler ile 2010 yılında İstanbul’da Beeves Steakhouse’u kurdu.
2,5 yılda 1500 kişiyi aşkın katılımcısı ile et ve et pişirme teknikleri konusundaki workshopları ile Türkiye’de bir ilke imza atan Budak, aynı zamanda dört farklı çiftliğe hayvancılık danışmalığı yapmaktadır.
Et konusundaki uzmanlığı ile birçok otel ve restoranın et teminini sağlamakta olan Sidar Budak, Şaşkınbakkal’daki restoranında ve 2013’te kurduğu Beeves Burger şubelerinde lezzet sunmaya devam etmektedir.
Hiç yorum yok