Barbeküde dünyanın lider markası Weber, barbekü tutkunlarına farklı ve enfes tarifler sunarak barbekü sofralarına çeşitlilik katıyor. Ka...
Izgara kültürüne farklı bir bakış açısı getiren Amerika’nın lider markası Weber, Türkiye’de de barbekü sektörüne öncülük ediyor. Her mevsim hayatı keyifli yaşamayı sevenlerin tercihi olan Weber barbeküler, etlerin mükemmel pişmesini sağlıyor. Kapaklı barbeküler rüzgara karşı koruma sağlamakla birlikte etlerin suyunu kaybetmeden pişirerek, sağlıklı barbeküler yapmayı mümkün kılıyor.
Kömürlü, gazlı ve elektrikli barbekü seçenekleri ve barbekü yapmayı kolaylaştıran aksesuarlarıyla, birbirinden lezzetli yiyecekler pişirmenizi sağlayan Weber barbekülerle sevdiklerinize benzersiz tatlar sunabilirsiniz. Weber barbekülerle etin yanı sıra sebze ve pizza gibi hamurlu yiyecekler de pişirebilirsiniz. Kalitesi ve garanti süresi ile barbekü severlerin vazgeçemeyeceği Weber barbekülerle klasik lezzetlerin yanı sıra yeni tariflere de sofralarınızda yer verebilirsiniz.
Uzmanından Yoğurt ve Salatalık Dip Soslu Kuzu Pirzola Tarifi
Malzemeler (4 Kişilik)
12 adet kuzu pirzolası
2 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye
Biraz tuz
Biraz taze çekilmiş karabiber
150 gr. süzme yoğurt
1 adet doğranmış salatalık
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
HAZIRLANIŞI
Sarımsağı zeytinyağı ve biberiye ile karıştırın, sonra tuz ve karabiber ekleyin. Pirzolanın fazla yağını alın ve pirzolaları baharat karışımına batırın. Pirzolaların her iki tarafını da orta ateşte ızgarada pişirin. Izgaradan alın ve 5-10 dakika boyunca alüminyum folyonun içinde tutun. Salatalık, yoğurt ve naneyi bir kâsede karıştırarak dip sos yapın ve kuzu pirzolanın yanında servis edin.
Hiç yorum yok