Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey, hamilelik öncesi kalsiyum eksikliğ...
Hamilelik öncesi kalsiyum eksikliği yaşayan anne adayları, hamileliğin ilk aylarında bu eksikliğe bağlı hastalıklar ile karşılaşıyorlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Can Şener hamilelik öncesi ve hamileliğin ilk aylarında kalsiyum alımının önemine dikkat çekerek, “Hamile olmayı planlayan anne adaylarının hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı açısından kalsiyumun en önemli kaynağı peyniri bol bol tüketmelidir” uyarısında bulundu.
Hamileliğin sorumluluk isteyen bir süreç olduğunu belirten Op. Dr. Can Şener, “Anne adayının beslenmesinde en önemli besin öğelerinden biri kalsiyumdur. Hamilelikte, normalde gerek duyduğunuz miktarın iki katı kadar kalsiyum gereklidir. Hamilelik döneminde, yeterli miktarda kalsiyum alınmaması halinde, bebeğin gelişimi için gerekli olan kalsiyum annenin kemikleri tarafından karşılanır. Bu durum, annede kalsiyum eksikliğine bağlı olarak gelişen osteomalasi ve preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) gibi ciddi sonuçlara varabilir. Kalsiyum eksikliği ilerleyen yıllarda kemik erimesinin (osteoporoz) meydana gelmesine zemin hazırlar” dedi.
Gebelikte günlük kalsiyum gereksiniminin 1.000-1.300 mg arasında değiştiğini ifade eden Dr. Şener, şunları kaydetti: “Konsantre bir besin olan peynir en zengin kalsiyum kaynağıdır. Anne adaylarının özellikle yağı ve tuzu az peynir çeşitlerini tercih etmeleri gerekir. Kalsiyum ihtiyacı hamileliğin üçüncü üç ayında en yüksek seviyededir. Özellikle bu dönemde bol peynir tüketimi önerilmektedir. Sabah bulantısı yaşayan hamilelerin 1-2 grissini ile birlikte 1 dilim az tuzlu peynir yemeleri onları rahatlatacaktır. Bununla birlikte kalsiyum miktarının tüm hamilelik boyunca en üst seviyede tutulması anne ve bebek sağlığı için gereklidir.”
Hiç yorum yok