Anadolu’nun dört bir yanından, unutulmaya yüz tutmuş özgün tarifleri ve değişik tatları derleyerek günümüze taşıyan Tadında Anadolu’da sunul...
Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu’da bugüne kadar 200’dan fazla geleneksel yemek reçetesi biraraya getirildi, 500’ün üzerinde yöresel ürün meraklılarıyla buluştu.
Anadolu’nun geleneksel tatlılarından lezzet harmanı aşure, Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak, eşsiz lezzetleri nesiller boyu yaşatmak ve sevilen bu lezzetlerin dünya mutfakları arasında ününü perçinlemek amacıyla yola çıkan Tadından Anadolu’da, geleneksel tatların sevenleriyle buluşuyor.
Anadolu mutfağının kültür mirasının, mutfak sanatına dönüştürüldüğü en lezzetli yer olan Anadolu’nun Baş Aşçısı Tadında Anadolu’da, Anadolu lezzetlerinin kahramanlık hikayeleri yeniden yazılıyor. Nice uygarlıkların beşiği Anadolu’nun her ocağında ayrı tüten eşsiz yemeklerin daima hatırlanması için, bir hazine niteliğindeki Anadolu yemekleri araştırılıyor, günümüze taşınıyor tüm yemek reçeteleri kayıt altına alınıyor. Tadında Anadolu’da servis edilen her bir yöre yemeği, özgün tarifine sadık kalınarak, mevsiminde pişiriliyor. Her kaşıkta ve her yudumda Anadolu’yu damaklarınızda hissettirecek zengin bir lezzet mozaiği sunuluyor.
Geleneksel aşure yapmanın püf noktaları
Anadolu’yu damağınızda hissedeceğiniz geleneksel tatlılardan biri olan aşure, Tadında Anadolu’da maharetli ellerde, geleneksel tarifine sadık kalınarak yapılıyor. BTA Merkez Mutfak Baş Aşçısı İlhan Onay, tadanların her kaşığında ayrı bir zevk alacakları, Anadolu lezzetini taşıyan bir aşureyi evde yapmak istenler için işin püf noktası olan tüyolar veriyor. Öncelikle aşurenin içine katılacak baklagilleri ve meyveleri ayrı ayrı haşlamak gerekiyor. Su miktarını iyi ayarlamak da aşure pişirmenin püf noktalarından ve çoğu zaman da mümkün olmuyor. Baş Aşçı Onay “Kalan aşureniz fazla katılaşırsa az su ve şeker ekleyerek tekrar 1-2 dakika kaynatabilirsiniz. Bunun dışında toz tarçını aşurenin içine eklemek rengini değiştireceği için tüketileceği zaman üzerine serpmek daha doğru” diyor. Ayrıca kabuk tarçını da aşureyi ateşten alınca çıkarmak, içinde fazla bekletmemek gerekiyor.
Hiç yorum yok