Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak ve yaşatmak amacıyla yola çıkan Tadında Anadolu, Türkiye’yi yepyeni inovatif bir ürünle tanıştırı...
Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak ve yaşatmak, yöresel zenginliklerimizi ve yeniliklerimizi desteklemek amacıyla yola çıkan Tadında Anadolu, sağlığına önem verenler için Türkiye’nin ilk ve tek fonksiyonel zeytinyağını sunuyor. Yüzde 100 doğal içeriğiyle Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı, günlük kullandığımız zeytinyağının sağlığımıza faydalı özellikleri artırılmış, doğallığı bozulmamış ve polifenoller (sağlığı koruyan biyolojik/doğal bileşenler) ile zenginleştirilmiş, yüksek kaliteli hali olan çok özel bir ürün.
Vücudun temel besin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave yarar sağlayan, böylelikle hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmak için etkinlik gösteren gıdalar veya gıda bileşenlerine fonksiyonel gıda adı veriliyor. İçerdikleri bileşenlere bağlı olarak fonksiyonel gıdalar; sağlığı koruyucu ve düzeltici etkilerinin yanı sıra başta kanser, kalp hastalıkları, obezite, Alzheimer ve tip 2 diyabet olmak üzere kronik hastalıkların riskinin azaltılmasına da yardımcı oluyor. Fonksiyonel gıda kategorisi içinde yer alan Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı da yüksek miktarda zerdeçal ve zeytin yaprağı biyobileşenleri içeriyor.
Zeytin ağaçlarının ömrünün 1000 yılın üzerinde olmasının en büyük nedenlerinden biri zeytin yaprağında üretilen oleuropein molekülü. Bu molekülün Alzheimer hastalığını engelleyici ve tedavi edici özelliği bulunuyor. Ayrıca çok güçlü bir antioksidan olan “oleuropein”in kansere karşı koruyucu ve kanserli hücreleri yok edici özelliğinin yanı sıra yaşlanma etkilerini giderici bir doğası olduğu da biliniyor. Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı’nın içinde de yüksek oranda oleuropein bulunuyor. Yüksek kaliteli zeytinyağında 2 mg/lt oranında bulunan oleuropein, Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı’nda 200 mg/lt değerinde yer alıyor. Fonsiyonel zeytinyağının içinde 100mg/lt gibi yüksek oranda bulunan zerdeçal bitkisinin en önemli etken maddesi olan curcumin ise birçok önemli hastalığın gelişimini engelleyici bir rol üstleniyor.
Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı’nı her gün iki çorba kaşığı tüketerek hastalık riskini azaltabilir ve vücudunuz için gerekli tüm biyobileşenleri en yüksek düzeyde alabilirsiniz. Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı’nı zeytinyağıyla hazırlanan tüm salata ve yemeklerde kullanarak veya direkt içerek tüketebilirsiniz. Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı’nın zengin içeriğini kaybetmemesi için sıcak yemeklere piştikten sonra ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok