Bugün sizlerle yine çok güzel ve lezzetli olduğuna inandığımız bir tarif paylaşacağız. Ancak öncelikle belirtmeliyim ki bu tarifi www.tarifs...
Malzemeler:
• 3 tane büyük boy patates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım çay bardağı süt
• Tuz
• Baharat çeşnisi
• Közlenmiş biber
• Kornişon turşu
• Garnitür
• Mısır
• Ketçap
• Mayonez
Yapılışı:
Kumpir patatesin püre hale gelmesi ve diğer besinlerin eklenmesi ile oluşan bir yiyecektir. Birçok mezenin eklenmesi ile yapılabilecek kumpirin en önemli malzemelerini patates ve kaşar peyniri oluşturmaktadır. Bazı bölgelerde patatesin diğer ismi olarak kullanılabilmektir. Kökenine inecek olursak eski Yugoslavya yemeği olarak karşımıza çıkmaktadır.
Genellikle dışarıda yemeye alışkın olduğumuz kumpiri sizler için evinize getirdik. Bir kaç küçük dokunuşla harikalar yaratabileceğiniz kumpir tarifini vermeye hemen başlayalım.
Kumpir Nasıl Yapılır?
Klasik olmuş kumpir tarifimizi yapmaya 3 tane büyük patatesi soyulup haşlayarak başlıyoruz. Ardından patatesleri püre olana kadar eziyoruz. İçine 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı süt, baharat çeşnisi ve tuzu ekliyoruz. Küçük kaplara 1 buçuk yemek kaşığı kadar koyuyoruz. Üzerine küp küp doğranmış köz biber, garnitür, turşu, mısır vs. ekliyoruz. Kumpirimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Kişi Sayısı: 12, Hazırlama Süresi: 15 dk, Pişirme Süresi: 10 dk
Kaynak: https://www.tarifsiztariflerim.com/
Hiç yorum yok