Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Çocukların Bayılacağı Somonlu Tarifler!

Norveç’in soğuk ve temiz sularında yetişen Norveç somonu, okul çağındaki çocuklara kemik gelişiminden beyin sağlığına kadar sayısız fayda sa...

Norveç’in soğuk ve temiz sularında yetişen Norveç somonu, okul çağındaki çocuklara kemik gelişiminden beyin sağlığına kadar sayısız fayda sağlıyor. Her yaş grubunun haftada en az 2 porsiyon Norveç somonu tüketmesini öneren Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, çocukların çok seveceği tarifler hazırladı.

Ebeveynlerin, okul çağındaki çocukları için en çok dikkat ettiği konuların başında sağlıklı beslenme geliyor. Özellikle belirli bir yaşın üzerindeki çocuklarının gün içinde yediklerini takip etmekte zorlanan ebeveynler, okul dönüşleri ve akşam yemekleri için sağlıklı öğünler hazırlamaya özen gösteriyor. Bu sağlıklı öğünlerin baş tacı ise anavatanı Kuzey Buz Denizi’nin soğuk sularında yetişen, yağlı, derisi parlak, pembe renkli Norveç somonu!

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, leziz ve içerdiği besin değerleriyle sağlığa büyük katkı sağlayan deniz ürünlerinin, başta çocuklar olmak üzere her yaş grubundan kişiler tarafından haftada en az 2 defa tüketilmesini öneriyor. Omega 3, protein ve mineraller açısından zengin Norveç somonunun ise en az 2 öğün tüketilmesini öneriyor. Norveç somonu kemik ve diş yapısını güçlendirirken kalp ve beyin sağlığını da koruyor.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, çocukların sıklıkla Norveç somonu yemesi için birbirinden özel tarifler hazırladı. İşte burgerden spagettiye, çocukların çok seveceği Norveç somonlu tarifler:

Norveç Somonlu ve Susamlı Milföy Bohçaları


Somonun lezzetini ortaya çıkaran bu pratik tarif ile çocuklar okuldan döndüğünde evde mis gibi bir kokuyla karşılaşacak.

Malzemeler
600 g taze Norveç somonu
1 taze mozzarella
1 yumurta
Milföy hamuru
Susam
Defne yaprağı

Hazırlanışı
Milföy hamuru karelerini biraz açın ve dört geniş kare elde edin.
Hamura bir somon parçası ve bir parça mozzarella peyniri yerleştirin, bohça yapıp kapatın. (Önce üçgen şeklinde katlayıp sonra iki yan köşeyi ortada birleştirin.)
Üstlerine fırçayla çırpılmış yumurta sürüp susam serpin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
İpucu: Susam yerine çörekotu kullanabilir, bohçalar ılıkken üzerine ekşi krema dökebilirsiniz.

Marul ve Otlu Krem Peynirli Norveç Somon Burger


Çocuklarınıza sağlıklı bir burger yedirmek için, köfte olarak Norveç somonunu deneyebilirsiniz.

Malzemeler
400 g Norveç somon fileto
Sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı biber karışımı baharat
4 adet burger ekmeği
Marul yaprakları
Domates
Salatalık
4 yemek kaşığı otlu krem peynir
1 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı
Somon filetoyu ince kıyıp tuz biber ekleyin. Karışımdan 4 burger köftesi yapın ve tereyağında her iki tarafını da altın sarısı olana kadar, yaklaşık 2 - 3 dakika kızartın.

Ekmek dilimlerini ızgarada kızartın ve ikiye bölün. Bir dilimin üzerine burger köftesi, marul, domates ve salatalık dilimlerini yerleştirin.

Krem peynir ve kremayı karıştırın ve her bir burgere bir kaşık bu karışımdan koyun. Tercihe göre başka bir sos da kullanabilirsiniz. Diğer dilimle burgerin üzerini kapatın.

İpucu: Burgerin yanına koyacağınız domates, salatalık gibi garnitürleri çocuğunuz severek tüketecektir.

Norveç Somonlu Spagetti


Çocukların asla karşı koymayacağı bir diğer lezzet olan spagettiyi, Norveç somonu ile çok daha sağlıklı bir öğüne çevirmek mümkün.

Malzemeler
400 g Norveç somon fileto
350 g spagetti
350 g domates sosu
Krem peyniri
Maydanoz
Tuz
Defne yaprağı
Fesleğen

Hazırlanışı
Makarnayı, kaynayan tuzlu suda tercih ettiğiniz diriliğe göre haşlayın ve süzün.
Norveç somonunu küçük küpler halinde kesin.
Domates sosu ve tercih ettiğiniz miktarda krem peynirini bir tavada iye karıştırıp kaynama noktasına getirin.
Norveç somonunu karışıma ekleyip kapağını kapatın ve bir dakika pişirin.
Tercihinize göre tuz veya baharat ekleyin.
İpucu: Tabağınıza kıyılmış maydanoz, fesleğen ya da defne yaprağı ile hem renk hem de lezzet katabilirsiniz.

Izgara Somonlu Sandviç


Izgara somonun lezzetli olması için mutlaka yemek olarak servis edilmesi gerekmiyor. Bu tarif ile ızgara somon, taze sebzelerle birlikte çocukların çok seveceği bir sandviçe dönüşüyor.

Malzemeler
500 g Norveç somon fileto
8 dilim ekmek veya 4 sandviç ekmeği
2 adet domates
1 adet arpacık soğanı
1 adet göbek marul
Tuz ve biber
Sıvı yağ

Hazırlanışı
Somonu porsiyonlara bölüp tuz ve biber ekin.
Bir ızgara folyosunu iki kat yapıp fırça ile yağlayın ve somonu üzerine yerleştirin.
Somonu sıcak ızgarada 3 dakika kadar pişirin, çevirip diğer tarafını da 2 dakika pişirin.
Domatesi dilimleyin, arpacık soğanını ince ince kıyın.
Marul yaprakları, domates ve arpacık soğanını, ekmek dilimlerinin yarısına dizin.
Her ekmek dilimine bir somon parçası yerleştirin ve üzerini bir dilim ekmek kapatın.
Sandviçleri ikiye bölerek servis edin.
İpucu: Ekmek dilimlerinin her iki yüzünü de ızgarada ikişer dakika pişirerek dışı da içi gibi sıcacık bir sandviç yapabilirsiniz. Çocuğunuzun arpacık soğanı sevip sevmediğine dikkat edin.

Fırında Sebzeli Norveç Somonu


Pırasadan kabağa zengin lezzetlerle hazırlanan bu yemek, özellikle çocukları sebze sevmeyen ebeveynlerin kurtarıcısı olacak.

Malzemeler
600 g Norveç somon fileto
1 adet kırmızıbiber
8 adet çeri domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
Yarım pırasa
1 adet havuç
Yarım sakız kabak
Bir tutam kuru kekik
Bir tutam mercanköşk
Tuz ve biber
Az yağlı ekşi krema

Hazırlanışı
Norveç somonunu servis boyutlarında kesin. Fırını 200 dereceye ısıtın.
Soğanları kayık biçiminde kesin, biberleri doğrayın, pırasa, havuç ve kabağı dilimleyin.
Yağı, baharatları ve sebzeleri kasede karıştırıp ardından bir fırın kabına alın.
Sebzelerin üzerine iki kaşık su gezdirin ve üzerine Norveç somonu parçalarını dizin.
Tuz ve biber ektikten sonra kabı alüminyum folyo ile kapatın. 20 dakika pişirin.
(Pişme süresi Norveç somonu parçalarının iç ısısına, buzdolabından yeni çıkarılmış olmasına, buzunun yeni çözdürülmüş olmasına ya da hazırlıktan önce oda sıcaklığında olmasına göre değişebilir.)
Üzerine birkaç kaşık ekşi krema koyarak servis edin.
İpucu: Sebzeleri fırın kabına almadan önce kaynar suda bir dakika kaynatın. Yemeğin hazırlanmasında kullanılan sebzeler, mevsime göre değişiklik gösterebilir.

Önizle

Hiç yorum yok