Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan Tadında Anadolu, Tokat’ın eşsiz lezzetlerini restora...
Anadolu’nun binden fazla geleneksel yemek reçetesini titizlikle bir araya getiren Tadında Anadolu, Anadolu yemek kültürünü tanıtmaya devam ediyor. TAV iştiraki olan BTA bünyesinde yer alan Tadında Anadolu’nun tüm şubelerinde Tokat günleri düzenleniyor.
Kahvaltıdan tatlıya çeşitli yöresel yemekler
Anadolu yemek kültürünün tanıtımı ve güçlendirilmesi amacı ile düzenlenen etkinlikte Şef Muhsin Ertürk’ün önderliğinde Tokat tencere yemekleri ve Tokat hamur işi lezzetleri misafirlerle buluşuyor. Kahvaltıda Tokat çörekleri ve yağlısı, ana yemeklerde Tokat tavası ve keşkeği, ferfene, balcan doğraması gibi yöresel lezzetler sunulurken bakla dolması, pirpirim yoğurtlaması, üzümlü çörek ıslaması, çalma pekmezli tavuk, cevizli bat sarması gibi birbirinden lezzetli Tokat yemekleri Tadında Anadolu’da beğeninize sunuluyor.
Tokat lezzetleri misafirlerin önünde hazırlanıyor
İstanbul Havalimanı şubesinde etkinlik süresi ustalar Tokat lezzetlerini misafirlerin önünde yapacak. Pide bölümünde Tokat çökelekli, patatesli, kıymalı pide, künefe bölümünde gömlek kadayıf yapılacak. Ayrıca yağlı ve çörek ustaları açık mutfakta hünerlerini sergileyecek.
Yemekler dışında Niksar cevizi, asma yaprağı, bez sucuğu, kuşburnu marmelatı gibi Tokat’ın meşhur ürünleri Capitol, Ankara ve İzmir şubelerinde satışa sunulurken yapılacak tadımlarla şehrin eşsiz lezzetleri tüm şubelerde deneyimlenebilecek. Tokat sadece yemekleriyle değil kültürüyle de tanıtılacak. Şehrin yazma ve el sanatı, Tokat Belediyesi Folklor ekibi görsel ve geleneksel Tokat kültürü tüm Tadında Anadolu şubelerinde misafirler ile buluşturulacak.
Tokat’ın Sky Life ödüllü fotoğraf sanatçısı Süleyman Üzümcü’nün Tokat’ı tanıtan fotoğrafları ise restoranda misafirlere adeta bir görsel şölen sunacak. Ayrıca, Tokat Kent Müzesi’nden mutfak ve kahve sunumu ekipmanları sergilenerek bu kültür her yönüyle yansıtılacak.
Hiç yorum yok