Hem sağlığınız hem de diyetiniz için yemeğinizi hafif bir lezzetle taçlandırmak isterseniz, somon tarifini deneyebilirsiniz. Hazırlaması son...
Düzenli olarak balık tarifleri yapmak ve tüketmek sağlıklı yaşamak ve iyi beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Somon balığı da etli olmasının yanında lezzeti ile de tercih edilen balık türlerinden birisi.
Hazırlanma ve pişirme süresi yaklaşık 40 dakika sürecek iki kişilik bu tarifimiz sayesinde, pembeye yakın rengiyle dikkat çeken somon balığı ile sofralarınıza hem renk hem de sağlık katabilirsiniz. Bu lezzet için gerekli malzemeler ise 1 adet Koroplast Pişirme Kâğıdı, 2 dilim somon, 1 adet doğranmış mor kuru soğan, 1 kâse doğranmış mantar, 1 adet dilimlenmiş misket limon, 1 tane defne yaprağı, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 tane karabiber.
Öncelikle Koroplast Pişirme Kâğıdını tezgâha serin ve dilim somonu yerleştirin. Soğanı, mantarı ve limonları dizdikten sonra tuzunu ve karabiberini serpip defneyapraklarını dizin. Pişirme Kâğıdını üzerine kapatıp kenarlarını içe doğru kıvırıp yarım ay şeklinde kapatın. Kalan malzemeleri de aynı şekilde paketleyin ve bir fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. Artık bu enfes lezzeti servis tabaklarına alıp servis edebilirsiniz.
Somon balığı faydaları
Kanser türü hastalıklarını önlemeye yardımcı olan somon balığında bulunan Omega 3 içeriği kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlıyor. Ayrıca zayıflama ve sağlıklı beslenmeye dikkat eden kişiler için ideal bir tercih olarak öne çıkan bu balığı, diyet listenize de gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Alzheimer türü hastalıkların tedavisinde somon balığı yemek tavsiye edilirken parlak görünümlü ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için de sıklıkla somon balığı tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok