Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son haberlerimiz:

latest

Mutfak mobilyası alırken dikkat edilecek 7 konu

Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri ile mutfak üzerine merak edilen konuları konuştuk. Mutfak mobilyası hakkında bilinmeyenler ve ...

Mutfak mobilyası alırken dikkat edilecek 7 konu

Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri ile mutfak üzerine merak edilen konuları konuştuk.

Mutfak mobilyası hakkında bilinmeyenler ve dikkat edilmesi gereken 7 öneriyi sizler için sorduk. 

Mutfak mobilyası tercih edilirken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Mutfak mobilyası seçiminde aranan en temel özellik, öncelikle seçilen mutfağın yapımında kullanılacak malzemeler. Mutfağın dolabının, raflarının veya çekmecelerin kalitesini belirleyicisi kullanılan malzemenin dayanıklılığı oluyor. Kolay temizlenebilir, neme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü malzemeler tercih edilmeli.  Aynı zamanda mutfakta size kalan alana göre seçimler yapmalısınız. Fonksiyonel ve ihtiyaca uygun tasarımlarla keyifli bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Alanınız dar ise daha ferah ve geniş görünüm kazanması açısından açık gri, krem veya beyaz gibi açık renk seçimler yapmalısınız. Mutfakta en çok dikkat edilen özellikle mutfak dolapları. Mutfak dolaplarını verimli kullanabilmek adına çok dar veya çok geniş seçimler yapmamalısınız. İhtiyacınıza uygun depolama alanlarınız ile kullanışlı ve uzun ömürlü bir mutfak mobilyası tercihiniz olmalıdır. 

Mutfak mobilyası alırken dikkat edilecek 7 konu

2021 mutfak mobilyasında trendler nelerdir? Ne tarz ürünler, hangi renkler moda?

Trendler sadece tasarıma yön çizer, sanata dönüştüren ise zamansız kurgulardır. Dekorasyonda sadelik ve naif dokunuşlar artık modernliği temsil ediyor. Natüralist yaklaşım ile birleşince tasarımın ömrü uzuyor. Keyif odaklı kurguları başrole taşıyan samimi, rahat ve doğal ambiyanslar içerisinde ahşap dokular, büyük resmi tamamlayan önemli detaylar ile birleşiyor.  
Mermer, ahşap, pirinç ve bronz genelde ve detayda kendini sergiliyor. Pastel tonlar bu sefer kontrası yüksek keskin renklerle birleşiyor. Aynı soyut çizgilerin güçlü vurgularla buluştuğu evin odak noktası haline gelen tablolar gibi.

Doğanın ve doğalın değerinin daha bir farkına varılması yeni sezon trendlerini etkileyecek mi?

Tüm dünyanın etkilendiği bu süreçte doğanın, doğalın, doğal görünenin değerinin daha bir farkına varıldı. Bu durum da trendleri etkileyerek karşımıza hammadde halinde kullanılmış ahşap gibi materyallerin ve modellerin, toprak tonları gibi doğal renk tonlarının varlığıyla çıkıyor.

Evlerde her zamankinden daha çok vakit geçirdiğimiz Pandemi süreci, mutfak ve diğer mobilyaların tasarımında ne gibi değişiklikler sağladı?

Hayatın hızlı temposunda, pandemi döneminin stresi altında evde geçirilen her anın telaştan uzak, güven dolu olması beklentisi mekân tasarımlarında keyif ve paylaşım temalarını başrole taşıyor.

Değişen hayatlar, yenilenen mutfaklar sloganı ile hayata sunulan Bodrum Marine Mutfak, yeni normal düzenden ilham alınarak tasarlandı. Tüm dünyada yaşam alışkanlıklarını değiştiren Pandemi döneminde mutfaklar ailelerin buluşma noktası, yaşama tutunduğu alan, şifayı paylaştığı, hayatı kucakladığı, evlerimizin merkez noktası oldu. Bodrum Marine Mutfak, bahçe, havuz başı, balkon ya da teraslarınız için tasarlanan açık mekan kullanımına uygun taşınabilir bir mutfak. Değişen mutfak anlayışını modüler hareketli üniteleri ile hayat akışının içine taşıyabilen Bodrum Marine keyif odaklı kurguları başrole taşıyan samimi, rahat ve doğal. Yaşam alanlarındaki tasarımlardan da beklenen sadece konfor ve işlevsellikle sınırlı değil. Hayat akışına yön verecek mekanların ilham veren detaylarla renklendiği, modası geçmeyen, gözümüzde eskimeyen mutfakların yılı 2021.

Mutfak mobilyası alırken dikkat edilecek 7 konu


2021 mobilyalarında hangi materyaller ağırlıklı olarak kullanılacak? Hangi malzemeden yapılan ürünler daha uzun ömürlü olur?

Doğa bize kendini kanıtladı. Ondan almaya çalıştığımız şifa, hem mutfaklarımıza hem ruhumuza yansıyor.  Doğanın ana materyalleri taş, toprak ve ahşap, doğaya ve doğala dönüş yapan bu dönemde mobilya tasarımlarında kendini gösteriyor. Her materyal kullanım koşuluna bağlı kalınarak kullanılırsa ömrünü vaat ettiği sürede tamamlar. Tabi, masif ömrüne ömür katabileceğimiz bir malzemedir. Kullanımı özenli olduğu sürece bakımı yapılarak malzeme evladiyelik bir değer kazanır. 

Dekorasyonda aksesuar kullanımı için tavsiyeleriniz nelerdir?

Dünü bugünle buluşturan tüm objeler zamansız tasarım anlayışına destek olduğunu düşünüyorum. Doğanın dokusu ile modernliği temsilen kullanılan renkler dekorasyonda vazgeçilmeziniz olsun derim. 

Mutfak mobilyası alırken dikkat edilecek 7 konu

Mobilyaların ömrünü uzatmak ve görünüşlerinin ilk günküne benzer olmasını sağlamak için bakımlarını nasıl yapmalıyız?

Her ürünün kalitesini korumak ve ömrünü sağlıklı geçirmesini sağlamak için belirlenen kendine has kullanım şartı var. Üründen ürüne değişkenlik gösteren bu şartları müşterilerimizle satış öncesi ve mobilya tesliminde paylaşıyoruz ki birlikte geçireceğimiz yıllar uzasın, nesillere aktarılan sadece ismimiz değil kalitemiz olduğu vurgulansın. 

Önizle

Hiç yorum yok