Türk milletinin vazgeçilmez damak zevkinin favorisi dönerin Antakya usulü… İstanbul-Ulus’ta Antakyalı iş adamı Mete Kuseyri tarafından açı...
İstanbul-Ulus’ta Antakyalı iş adamı Mete Kuseyri tarafından açılan butik Antakya dönercisi Et- Ekmek- Salça açıldığı ilk günden bu yana ağzının tadını bilen İstanbullular tarafından beğeni ve yoğun ilgi görüyor. Et-Ekmek-Salça, güneyin birbirinden özel baharatları ve özgün domates sosuyla hazırlanan eşsiz Antakya dönerini İstanbullu lezzet severler ile buluşturuyor.
Menüsünde Hatay’ın saymakla bitmeyen yöresel tatlarından humus, Hatay’ın ana yemeklerinden Oruk (ceviz veya fıstık ile yağda kavrulmuş içli köfte); Zahter Salatası (Antakya’da sadece mevsiminde toplanan dağ kekiği ile hazırlanıyor) ve tatlı olarak kireçte kabak tatlısı baştan çıkaran lezzetler arasında öne çıkıyor.
Hatay denildiğinde akla ilk gelen tatlı künefenin ardından gizli saklı kalmış bu özel tat damaklara farklı deneyimler yaşatıyor. Dönerin Antakya hali gibi kabak tatlısı da yörenin usulüne uygun şekilde kireçte hazırlanıyor, çıtır çıtır, tahin üzerine ceviz ile servis ediliyor.
Et-Ekmek-Salça; hayata farklı bir lezzet katmak isteyenleri 11:00 - 22:00 saatleri arasında Antakya’ya özgü lezzetleri ile karşılamaya devam ediyor…
Hiç yorum yok